logodef

Goed leiderschap voor goed onderwijs
Leiderschap in het onderwijs doet ertoe! Goed leiderschap maakt het verschil voor leerkrachten en leerlingen en is een basisvoorwaarde voor goed onderwijs. Het zorgt ervoor dat leerkrachten optimaal in hun werk worden ondersteund, wat uiteindelijk ten goede komt aan de opleiding en ontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen.

Uitslag beste schoolleider & schoolbestuurder
De schoolleiders en de schoolbestuurders in Nederland mogen wel wat meer in het zonnetje worden gezet. Dyade organiseert daarom dit jaar wederom de verkiezing waar we de beste schoolleider en de beste schoolbestuurder van Nederland 2017 kiezen én eren. Ook dit jaar zijn het weer twee terechte winnaars, gefeliciteerd! 

Beste schoolleider van Nederland 2017     Beste schoolbestuurder van Nederland 2017
Schoolleider Selma       Schoolbestuurder Arnoud

   

Selma Klinkhamer
Rotterdams vakcollege De Hef  

   

Arnoud van Leuven
De Oude Vrijheid

Klinkhamer: “Ik voel me ontzettend gewaardeerd. Zes jaar geleden ben ik begonnen als directeur van het Vakcollege De Hef. De school staat in een achterstandswijk in Rotterdam-Zuid waar de groeimogelijkheden van leerlingen niet vanzelfsprekend zijn. Dagelijks probeer ik alles uit mijzelf en mijn team te halen om deze leerlingen optimaal te bedienen. Dat ik vervolgens word uitgeroepen tot beste schoolleider van Nederland is een enorme eer.”

   

Van Leuven: “Sinds 2015 ben ik actief als voorzitter van het College van Bestuur. Ik vind het belangrijk om echt te luisteren naar mijn medewerkers, daaruit mee te nemen wat belangrijk is en daarmee een proces te initiëren waarbij de verantwoordelijkheden meer bij de medewerkers zelf liggen. Mijn droom voor het onderwijs is om het potentieel van alle leerlingen volledig te benutten door op een vernieuwende manier naar kinderen te kijken. Dat ik word uitgeroepen als beste schoolbestuurder van Nederland 2017 vind ik een eer en draag deze prijs op aan mijn gehele team.”