logodef

Gezamenlijke FG

Ieder schoolbestuur heeft een functionaris gegevensbescherming (FG) nodig, maar moet u hier nu iemand extra voor aannemen, of iemand voor opleiden?

U kunt ook gebruik maken van een functionaris gegevensbescherming die ‘gedeeld’ wordt met andere schoolbesturen, om kosten te besparen.

Meer informatie

 

AVG scan beeld1b hr tekst roodEuropese privacywetgeving

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dan is er binnen de Europese Unie één wet voor privacy. Hiermee vervalt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De AVG legt meer nadruk op de verantwoordelijkheid van organisaties om aan te tonen dat zij zich aan de wet houden. Vanwege de vele leerling- en personeelsgegevens geldt dit des te meer voor onderwijsinstellingen.

Veel scholen worstelen met de vraag: in hoeverre voldoen wij aan de regels en wat moet ik nu doen?

 

Ondersteuning bij de voorbereiding

De nieuwe wetgeving vraagt om een nieuwe werkwijze van uw schoolorganisatie. Vanaf 25 mei dient uw school in ieder geval aan de minimale eisen te voldoen. 

Daarom heeft Dyade met myPrivacySolutions (Onderdeel van de Prince Group) een aanbod ontwikkeld om scholen te ondersteunen bij de implementatie van de AVG.