logodef

Omgaan met het lerarentekort

In het Dyademagazine van april 2018 publiceerden wij een special over het lerarentekort. Hierin kunt u onder andere informatie vinden over hoe u leraren kunt werven, binden en boeien.
voorkant DM april 2018 150x212

U kunt dit magazine hier vinden.

Op deze pagina trachten wij u door te verwijzen naar verdere relevante informatie omtrent de onderwerpen en maatregelen die wij in het magazine hebben aangehaald. Uiteraard kunnen we hier niet alle maatregelen benoemen. Zoals aangegeven bestaat er niet één gouden tip, maar is elke situatie anders. Wij geven hier dan ook slechts enkele aanknopingspunten en denken graag verder met u mee.

Werven van leerkrachten

In ons artikel over het werven van leraren gaven we enkele eenvoudige maatregelen aan die u kunt uitvoeren om een aantrekkelijkere werkgever te worden.

Hierbij kunt u denken aan fiscale regelingen zoals cafetariaregelingen welke niet alleen het toekomstige salarisstrookje van uw leraren interessanter maakt, maar ook u als werkgever veel geld kan besparen. Klik hier voor meer informatie over dergelijke regelingen.


Behouden 3

Uw leerkrachten binden & boeien

Voor het personeel dat bij u in dienst is, is het wenselijk om deze te binden aan de school en organisatie. In het tweede artikel van onze special gingen we concreet in op hoe uw personeel kunt boeien en binden, waardoor zij gemotiveerder en efficiënter te werk gaan en minder snel van werkgever zullen wisselen.

Hierbij gingen we onder andere in op onze RADI gecertificeerde adviseurs welke u kunnen ondersteunen bij het inzetbaar houden van uw werknemers, nu en in de toekomst. Klik hier voor meer informatie over ons aanbod Duurzame Inzetbaarheid en wat dit voor uw school kan betekenen.

 Het behouden van uw leerkrachten

In het artikel over het behouden van uw leerkrachten gingen we onder andere in op het voorkomen van uitstroom wegens gezondheidsproblematiek, of gebrek aan werkplezier /energie.

Hierbij gingen we wat dieper in op verzuimbeheersing en het toepassen van regelingen welke oudere leerkrachten vitaal naar het einde van hun loopbaan kunnen begeleiden. Ook gingen we in op werkdruk en het goed anticiperen op uw formatiebehoeften.

Behouden 1

Vragen en contact

Zoals gezegd beseffen we dat elke situatie anders is en geloven wij niet in standaard oplossingen. Mogen we met u meedenken over uw aanpak van het lerarentekort?
Vul het contactformulier in of neem direct contact op met een van onze adviseurs.