Dé specialist in bedrijfsvoering voor het onderwijs       

logodef

bravo2020

 

 

 

Heeft uw schoolbestuur het beste bestuursverslag van Nederland?

Stuurt u dan uw bestuursverslag 2019 (PO/VO) vóór uiterlijk 1 oktober 2020 naar info@bravo-onderwijs.nl en maak kans om winnaar te worden van het beste bestuursverslag in het PO of VO van Nederland. Mogelijk bent u de winnaar en kunnen wij u op 10 december 2020 de BRAVO Bestuursbokaal overhandigen! Het is een feestelijke uitreiking op de Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. Oud-winnaars hebben in de pers veel publiciteit gekregen omdat het afleggen van goede verantwoording een actueel en belangrijk thema is.

Uw bestuursverslag wordt na inzending beoordeeld door een gespecialiseerde jury. Deze bestaat uit een afvaardiging van Wijs Accountants, VTOI-NVTK, PO- en VO-raad, alsook Ouders van Waarde. Bij de beoordeling wordt onder andere gelet op het voldoen aan de wettelijke eisen.

Voor 2019 heeft het Ministerie van OCW per sector vijf maatschappelijke thema’s verplicht gesteld die besturen in het jaarverslag dienen toe te lichten. Hierover ben u in november 2019 door middel van een brief van het Ministerie geïnformeerd. Daarnaast worden het bestuursverslag op een aantal specifieke criteria beoordeeld:Voor 2019 heeft het Ministerie van OCW per sector vijf maatschappelijke thema’s verplicht gesteld die besturen in het jaarverslag dienen toe te lichten. Hierover ben u in november 2019 door middel van een brief van het Ministerie geïnformeerd. Daarnaast worden het bestuursverslag op een aantal specifieke criteria beoordeeld:

• Intern toezicht
• Bestuur/bestuurder
• Ouders/leerling/docent
• Toekomstige ontwikkelingen
Natuurlijk kijkt de jury ook naar communicatieve aspecten zoals taalgebruik, fotomateriaal en gebruikte media.

Meer informatie over de te beoordelen criteria kunt u vinden op onze website www.bravo-onderwijs.nl onder het onderwerp ‘Bestuursbokaal’.

 


Persbericht

Uitbreiding Raad van Bestuur Dyade Groep

Per 1 maart 2020 is Wilbert Blok gestart als lid van de Raad van Bestuur van de Dyade Groep. Wilbert was tot voor kort Financieel Directeur bij Berenschot. Hij heeft zeer ruime ervaring in de zakelijke dienstverlening.

Wilbert over zijn nieuwe uitdaging: “Ik ben trots deel uit de maken van de Dyade Groep. Ik ervaar een grote betrokkenheid van mijn nieuwe collega’s bij het onderwijs en zie de passie waarmee ze elke dag weer voor onze klanten hard aan de slag zijn. Mijn ‘dienstverlenershart’ gaat sneller kloppen en ik zie volop mogelijkheden om verdere professionalisering in goede banen te leiden”.

“Onze ambities en toekomstvisies sluiten naadloos op elkaar aan. We kijken uit naar een goede samenwerking waarmee we het Nederlandse onderwijs optimaal kunnen ondersteunen op het gebied van bedrijfsvoering”, aldus Herman de Wild, Algemeen Directeur / Bestuurder van Dyade.

Over Dyade

De Dyade Groep is één van de grootste dienstverleners in het onderwijs. Ongeveer 200 professionals ondersteunen het Nederlandse onderwijs op het gebied van bedrijfsvoering.

 

 

 

 


persbericht bestuursbokaal

Lees het jaarverslag van Voila via: http://voila.voilamagazine.nl/books/jqzy/ en het jaarverslag van CSG Reggesteyn via: https://reggesteyn.nl/wp-content/uploads/Jaarrekening-2018-inclusief-controleverklaring-was-getekend-gewaarmerkt.pdf